Trombosedienst Friesland Noord

De Trombosedienst Friesland Noord begeleidt en controleert in haar
verzorgingsgebied circa 7000 patiënten die orale antistollingsmiddelen gebruiken.


Patiënten kunnen snel, overal en gemakkelijk terecht voor bloedafname.
Dankzij ons uitgebreid netwerk zijn we voor elke patiënt ‘altijd dichtbij’.
Als extra service bieden wij patiënten en zorgverleners bloedafname thuis aan.

Doseeradviseurs en doseerartsen van de trombosedienst verzorgen de dagelijkse
doseeradviezen en onderhouden zo nodig contact met huisartsen
en andere zorgverleners.

Sinds 2007 is de Trombosedienst Friesland Noord CCKL geaccrediteerd.N I E U W S


Doseerkalender op smartphone of tablet computer?
woensdag 14 mei 2014
Met de snelle groei van het aantal smartphones en tablet computers worden deze toestellen ook meer en meer gebruikt om, waar ook ter wereld, e-mail te kunnen raadplegen. U kunt daarmee dus ook uw doseerkalender tijdens uw verblijf elders ontvangen. De doseerkalender wordt dan als bijlage bij een a-mail in het bestandsformaat 'PDF' aan u toegestuurd.

Voor het lezen van PDF documenten wordt op Android toestellen onder andere het programma 'Polaris Office' gebruikt. Dit programma laat helaas niet de volledige inhoud van het document (de doseerkalender) zien, waardoor belangrijke informatie kan ontbreken. Vooralsnog zijn deze problemen niet op toestellen als iPhone en iPad gezien. Wanneer u onverhoopt, ongeacht uw systeem, tegen problemen aan loopt, laat ons dat dan weten.

Oplossing voor gebruikers van Android toestellen:

De beste oplossing is...

[ Lees verder ... ]
printervriendelijk


Feestdagen: afnamelocaties gesloten!
donderdag 24 april 2014
Op maandag 5 mei (Bevrijdingsdag) en donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) zijn onze afnamelocaties GESLOTEN!
printervriendelijk


Postbezorging rondom 25 april 2014
donderdag 17 april 2014
Geachte heer, mevrouw
Uw bloedafname voor de INR-bepaling vindt doorgaans plaats op vrijdag. Indien uw doseringsadvies een hercontrole aangeeft op vrijdag 25 april 2014 ontvangt u de doseerkaart per post op dinsdag 29 april 2014. Dit komt omdat PostNL op zaterdag 26 (ivm Kongingsdag) en maandag 28 april 2014 geen post bezorgd.

Indien u over een e-mail adres beschikt kan de trombosedienst uw doseerkaart ook per e-mail versturen. U ontvangt dan op de dag van de bloedafname aan het einde van de middag het nieuwe doseeradvies per e-mail. De kaart wordt ook per gewone post verzonden.

Als u uw doseerkaart ook per e-mail wilt ontvangen verzoek ik u om vóór 20 april 2014 een e-mail te sturen naar het algemene e-mail adres van de trombosedienst: info@trombosedienstfriesland.nl
Wilt u a.u.b. in deze e-mail aangeven dat u uw doseerkaart ook per e-mail wilt ontvangen. Vermeld uw naam en patiëntnummer in het bericht. De trombosedienst zet uw e-mailadres in uw dossier. Dit e-mail adres valt onder de privacy-wetgeving en wordt niet aan derden doorgegeven. U kunt altijd besluiten de verzending van de doseerkaart per email stop te laten zetten.

Met vriendelijke groeten,

L.M.Geven-Boere, arts, medisch leider,
Trombosedienst Friesland Noord
Borniastraat 34, 8934 AD Leeuwarden
tel: 058-2867930
printervriendelijk


Openingstijden Aylvastate (Witmarsum) gewijzigd
dinsdag 21 januari 2014
De openingstijden van de afnamelocatie Tellens Aylvastate (Witmarsum) op maandag is gewijzigd. De nieuwe openingstijden zijn:

Maandag: 10:30 (1 tijd)
Donderdag: 08:45 - 09:00
printervriendelijk


Zelfmeters en Tropaz gebruikers
vrijdag 20 december 2013
Tijdens de feestdagen worden uw berichten niet gelezen. Stuur geen INR in op 1e en 2de kerstdag. Uw berichten worden 27 december weer gelezen.
printervriendelijk


Feestdagen
vrijdag 20 december 2013
In verband met de komende feestdagen zullen op de volgende data de huisbezoeken en de reguliere zittingen in de diverse prikcentra niet doorgaan:

- Eerste kerstdag, woensdag 25 december 2013
- Tweede kerstdag, donderdag 26 december 2013
- Nieuwjaarsdag, woensdag 1 januari 2014
printervriendelijk


Leeuwarden: Wijziging afnamelocatie MCL
vrijdag 27 september 2013
Met ingang van vrijdag 27 september 2013 bent u welkom op de nieuwe afnamelocatie poli 17 in MCL Leeuwarden i.p.v. poli 76 aan de Henri Dunantweg 89 in Leeuwarden.

De openingstijden zijn:

alle werkdagen van 08:15-10:30

printervriendelijk


Witmarsum: Nieuwe afnamelocatie.
vrijdag 24 mei 2013
Met ingang van donderdag 13 juni 2013 bent u welkom op de nieuwe afnamelocatie Tellens Aylvastaste aan de Van Aylvaweg 29 in Witmarsum.

De openingstijden zijn:

Maandag van 10:00 - 10:15
Donderdag van 08:45 - 09:00


printervriendelijk


Vakantie: neem de Coaguchek© XS mee naar het buitenland!
woensdag 22 mei 2013
Bent u gebruiker van de Coagucheck© XS? Dan kunt u tijdens vakantie in het buitenland met het gebruik van de Coaguchek© XS veel tijd en moeilijkheden besparen. U hoeft niet meer op zoek naar een laboratorium of ziekenhuis om uw bloed te laten testen en u wordt niet met extra kosten geconfronteerd. Ook is het niet meer nodig alles, in een mogelijk vreemde taal, te moeten uitleggen.

Lees verder...
printervriendelijk


NOAC’s: Nieuwe Orale Anti Coagulantia
dinsdag 04 december 2012
Deze week heeft de minister van VWS de vergoeding van een aantal nieuwe antistollings-middelen voor mensen met boezemfibrilleren goedgekeurd. In de krant of op tv heeft u hierover misschien al iets gelezen of gezien. Het gebruik van deze nieuwe middelen heeft namelijk een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen. Wij willen u informeren over het gebruik van de nieuwe antistollingsmiddelen (NOAC’s, Nieuwe Orale Anti Coagulantia) voor de indicatie hartritmestoornis boezemfibrilleren (AtriumFibrilleren, AF). U kunt de informatie ook lezen op de website van het MCL.

Lees verder...
printervriendelijk


Ga naar pagina       >>