Trombosedienst Friesland Noord

De Trombosedienst Friesland Noord begeleidt en controleert in haar
verzorgingsgebied circa 7000 patiënten die orale antistollingsmiddelen gebruiken.


Patiënten kunnen snel, overal en gemakkelijk terecht voor bloedafname.
Dankzij ons uitgebreid netwerk zijn we voor elke patiënt ‘altijd dichtbij’.
Als extra service bieden wij patiënten en zorgverleners bloedafname thuis aan.

Doseeradviseurs en doseerartsen van de trombosedienst verzorgen de dagelijkse
doseeradviezen en onderhouden zo nodig contact met huisartsen
en andere zorgverleners.

Sinds 2007 is de Trombosedienst Friesland Noord CCKL geaccrediteerd.N I E U W S


Tropaz nu ook op uw smartphone!
dinsdag 18 november 2014


Als u onder behandeling bent bij de Trombosedienst Friesland Noord en u ook gebruiker bent Tropaz via Internet, kunt u met de Tropaz-app op uw smartphone of tablet-computer (zowel Android als Apple) eenvoudig uw doseringskalender en INR uitslagen inzien. De app is een handige mobiele aanvulling voor alle zelfmetende en zelfdoserende patiënten, omdat u via deze app ook uw INR door kunt geven. Degenen die zelfdoseren kunnen wel hun dosering raadplegen maar geen schema’s toevoegen of wijzigen. Onderstaand vindt u de handleidingen voor het installeren van de app.

Download hier de handleiding voor Android smartphone en tabletcomputers


Download hier de handleiding voor iPhone en iPad.

printervriendelijk


Franeker: dienstverlening en afnamelocaties
woensdag 17 september 2014
Met ingang van 1 oktober 2014 wordt onze dienstverlening in Franeker uitgebreid naar alle werkdagen. Hierdoor vervallen de afnamelocaties:

- Huize Theresia (maandag, woensdag en vrijdag)
- Bloemketerp (maandag en vrijdag)

Vanaf 1 oktober bent u welkom op ons nieuwe adres:

De Hertog - Gezondheidscentrum
Hertog van Saxenlaan 36
8801 ES Franeker


Deze nieuwe afnamelocatie is alle werkdagen geopend van 08:30 tot 09:30. U vindt ons op de begane grond, na de hoofdingang direct rechts bij de apotheek. Vergeet niet, voordat u in de wachtkamer plaatsneemt, uw volgnummer te trekken! Bij 'De Hertog' is ruim voldoende parkeergelegenheid.
printervriendelijk


Doseerkalender op smartphone of tablet computer?
woensdag 14 mei 2014
Met de snelle groei van het aantal smartphones en tablet computers worden deze toestellen ook meer en meer gebruikt om, waar ook ter wereld, e-mail te kunnen raadplegen. U kunt daarmee dus ook uw doseerkalender tijdens uw verblijf elders ontvangen. De doseerkalender wordt dan als bijlage bij een a-mail in het bestandsformaat 'PDF' aan u toegestuurd.

Voor het lezen van PDF documenten wordt op Android toestellen onder andere het programma 'Polaris Office' gebruikt. Dit programma laat helaas niet de volledige inhoud van het document (de doseerkalender) zien, waardoor belangrijke informatie kan ontbreken. Vooralsnog zijn deze problemen niet op toestellen als iPhone en iPad gezien. Wanneer u onverhoopt, ongeacht uw systeem, tegen problemen aan loopt, laat ons dat dan weten.

Oplossing voor gebruikers van Android toestellen:

De beste oplossing is...

[ Lees verder ... ]
printervriendelijk


Openingstijden Aylvastate (Witmarsum) gewijzigd
dinsdag 21 januari 2014
De openingstijden van de afnamelocatie Tellens Aylvastate (Witmarsum) op maandag is gewijzigd. De nieuwe openingstijden zijn:

Maandag: 10:30 (1 tijd)
Donderdag: 08:45 - 09:00
printervriendelijk


Zelfmeters en Tropaz gebruikers
vrijdag 20 december 2013
Tijdens de feestdagen worden uw berichten niet gelezen. Stuur geen INR in op 1e en 2de kerstdag. Uw berichten worden 27 december weer gelezen.
printervriendelijk


Leeuwarden: Wijziging afnamelocatie MCL
vrijdag 27 september 2013
Met ingang van vrijdag 27 september 2013 bent u welkom op de nieuwe afnamelocatie poli 17 in MCL Leeuwarden i.p.v. poli 76 aan de Henri Dunantweg 89 in Leeuwarden.

De openingstijden zijn:

alle werkdagen van 08:15-10:30

printervriendelijk


Witmarsum: Nieuwe afnamelocatie.
vrijdag 24 mei 2013
Met ingang van donderdag 13 juni 2013 bent u welkom op de nieuwe afnamelocatie Tellens Aylvastaste aan de Van Aylvaweg 29 in Witmarsum.

De openingstijden zijn:

Maandag van 10:00 - 10:15
Donderdag van 08:45 - 09:00


printervriendelijk


Vakantie: neem de Coaguchek© XS mee naar het buitenland!
woensdag 22 mei 2013
Bent u gebruiker van de Coagucheck© XS? Dan kunt u tijdens vakantie in het buitenland met het gebruik van de Coaguchek© XS veel tijd en moeilijkheden besparen. U hoeft niet meer op zoek naar een laboratorium of ziekenhuis om uw bloed te laten testen en u wordt niet met extra kosten geconfronteerd. Ook is het niet meer nodig alles, in een mogelijk vreemde taal, te moeten uitleggen.

Lees verder...
printervriendelijk


NOAC’s: Nieuwe Orale Anti Coagulantia
dinsdag 04 december 2012
Deze week heeft de minister van VWS de vergoeding van een aantal nieuwe antistollings-middelen voor mensen met boezemfibrilleren goedgekeurd. In de krant of op tv heeft u hierover misschien al iets gelezen of gezien. Het gebruik van deze nieuwe middelen heeft namelijk een aantal voordelen, maar ook een aantal nadelen. Wij willen u informeren over het gebruik van de nieuwe antistollingsmiddelen (NOAC’s, Nieuwe Orale Anti Coagulantia) voor de indicatie hartritmestoornis boezemfibrilleren (AtriumFibrilleren, AF). U kunt de informatie ook lezen op de website van het MCL.

Lees verder...
printervriendelijk


Medicatieoverdracht in de keten antistolling: belangrijke overdrachtssituaties
vrijdag 20 april 2012
Voor belangrijke medicatie overdrachtssituaties zijn de werkschema’s aan de website toegevoegd. Deze werkschema's vatten de contacten tussen Trombosedienst Friesland Noord en huisartsen en apotheekhoudende huisartsen én de taken en verantwoordelijkheden van de betreffende groepen samen. De werkschema's zijn te vinden in het 'Zorgverlener' menu of via deze link


printervriendelijk


Ga naar pagina       >>